De beste Duitse kunststof kozijnen en profielen tegen gewone prijzen.

Ventilatie

Waarom zou u moeten ventileren?

Veel mensen onderschatten de noodzaak van ventileren in huis, op scholen, kantoor of in bedrijfspanden.

Om een optimaal leef en werk klimaat te creëren is optimale en goede ventilatie echter onmisbaar. Om goed te ventileren in uw woning of op uw werk, kunt u kiezen voor mechanische of natuurlijke ventilatie.

Waarom u direct moet beginnen met ventileren

Slecht geventileerde ruimten kunnen veel gezondheidsklachten met zich meebrengen, zoals (chronisch) hoesten, longaandoeningen, (chronische) verkoudheid, hoofdpijn en vermoeidheid. Om deze klachten te voorkomen is goede ventilatie van groot belang. Door goed te ventileren, zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen uit de binnen lucht worden afgevoerd. Ook zorgt goede ventilatie ervoor dat vochtige lucht uit de ruimte verdwijnt, binnen lucht wordt namelijk snel vochtig door transpiratie, uitademen, koken en douchen. Vochtige lucht is niet alleen direct schadelijk voor de gezondheid, maar kan ook schadelijke schimmels in huis veroorzaken. Goede ventilatie zorgt er voor dat deze schadelijke en vochtige lucht tijdig wordt afgevoerd.

Ventileer wanneer dit nodig is

Om de luchtkwaliteit in uw woning en kantoor te optimaliseren is het belangrijk om te blijven ventileren wanneer hier mensen aanwezig zijn. Door bijvoorbeeld een CO2 meter te plaatsen, ziet u wanneer het CO2 gehalte en de luchtvochtigheid in de ruimte te hoog zijn en weet u wanneer het belangrijk is om extra te ventileren. Uw ruimten ventileren kan zowel door te kiezen voor mechanische ventilatie als natuurlijke ventilatie.

Kiezen voor mechanische of natuurlijke ventilatie?

Om te ventileren kunt u kiezen voor natuurlijke of mechanische ventilatie. Natuurlijke ventilatie is echter vaak afhankelijk van het weer, waardoor dit niet voor alle seizoenen een optimale keuze is. Mechanische ventilatie is gemakkelijk zelf te regelen zodat u zelf kunt beslissen wanneer u ventileert, in alle seizoenen. Met de huidige roosters van Gealan (Standaard Aralco), (optioneel van Gealan Ducoton) en de Brugmann (Renson) roosters is het eenvoudig mogelijk om het gehele jaar door te ventileren.

Kort de voordelen van natuurlijk ventileren op één rij;

  1. Kost geen stroom
  2. Geruisloos
  3. In elke kamer, deur of raam te plaatsen
  4. Geen breek en sloopwerk nodig tijdens het plaatsen.

Natuurlijke ventilatie

Natuurlijke ventilatie kunt u realiseren door middel van luchten middels ramen, deuren en ventilatieroosters. Door het openzetten van deuren of ramen kan de woning of ruimte tijdelijk gelucht worden. Vervuilde binnen lucht wordt dan deels vervangen door relatief schonere buitenlucht. Ook het openzetten van ventilatierooster helpt schone lucht naar binnen te komen en vervuilde lucht de ruimte te verlaten. Echter is ventileren middels een open raam of deur slechts een tijdelijke oplossing. Binnen een half uur is de schone binnen lucht alweer vervuild met stof, bacteriën en/of vocht. In de warmere seizoenen zoals het voorjaar en de zomer is natuurlijke ventilatie een goede oplossing, deuren en ramen kunnen dan immers continue open blijven staan, maar in de koudere seizoenen wordt er niet snel een raam opengezet, waardoor de vervuilde binnen lucht niet weg kan. Ventilatie roosters kunnen daarentegen het gehele jaar volledig open, en/of bij koudere buiten tempraturen deels geopend worden waardoor continue beluchting tot de mogelijkheden behoort.

Geld en energie besparen door te ventileren!

Naast het feit dat ventileren belangrijk is voor uw gezondheid, kunt u ook nog geld en energie besparen door goed te ventileren. Veel nieuwe huizen zijn zo goed geïsoleerd dat vochtige en vervuilde lucht de woning nog maar amper uit kan. Dit heeft als gevolg dat de ruimte door deze vochtige en vervuilde lucht ook maar moeilijk verwarmd kan worden. Droge en schone lucht is daarentegen veel makkelijker te verwarmen, waardoor dit dan ook een stuk minder energie kost en minder energieverbruik betekent minder kosten.Login

Please login using your credentials recived by email when you register.

I forgot my password | Resend activation e-mail

×