De beste Duitse kunststof kozijnen en profielen tegen gewone prijzen.

Isotone onderdorpel

Zeer gunstige isolatiewaarde
De standaard BUVA-IsoStone onderdorpels hebben in basis al een gunstige isolatiewaarde. Omdat de glasvezelversterkte onderdorpel holle kamers heeft, functioneert de aanwezige lucht als perfecte isolator. Daarnaast is er voor houten gevelelementen de geïsoleerde uitvoering waardoor de UFR-waarde van de onderdorpel beter is dan van HR++ glas!

Afhankelijk van de uitvoering varieert de UFR-waarde tussen 0,89 en 1,85 W/m²K. Met deze waarden is de onderdorpel toepasbaar in Passiefhuis kozijnen en andere energiezuinige kozijnconcepten. (de isolatiewaarden voor kunststof kozijnen in combinatie met de geïsoleerde IsoStone onderdorpel worden nader onderzocht)

Toepassingsmogelijkheden
Het BUVA-IsoStone onderdorpelprogramma is geschikt voor zowel houten als kunststof gevelelementen.

Houten gevelelementen
Het programma voor houten kozijnen bestaat uit twee basisdorpels voor naar binnendraaiende deuren, twee voor naar buiten draaiende deuren en één voor hefschuifpuien. Afhankelijk van het kozijndetail wordt met een neut de verbinding tussen kozijnstijl en onderdorpel gemaakt. De bijbehorende bevestigingsmiddelen en afdichtings- materialen worden meegeleverd. De onderdorpels zijn ook geschikt voor toepassing onder kozijnen met verschillende vakverdelingen, bijvoorbeeld deuren met een zijlicht. De onderdorpel wordt kozijn breed aangeleverd (maximale lengte 6 meter).

Montage van de BUVA-IsoStone onderdorpel aan het houten kozijn is zeer eenvoudig door de slimme verbindingstechniek. Het belangrijkste onderdeel in de verbinding vormt de BUVA Quick Connect combi-plug. De onderdorpel met neuten wordt met behulp van de BUVA Quick Connect aan de stijl van het kozijn gemonteerd. Na het monteren is de verbinding direct 100% belastbaar.

Kunststof gevelelementen
Het programma voor kunststof gevelelementen is geschikt voor alle systeemhuizen op de Nederlandse bouwmarkt. De profielen van kunststof gevelelementen kunnen worden onderscheiden in vlakke en verdiepte profielen. Voor de verdiepte profielen zijn twee onderdorpels beschikbaar de PS0500 en PS0600, voor de vlakke profielen is de PS7055 ontwikkeld. Met een speciaal voor het profielsysteem ontwikkelde neut wordt de aansluiting tussen kozijnstijl en de BUVA-IsoStone PS0500 of PS0600 gerealiseerd (de PS7055 onderdorpel is aan de bovenzijde vlak, waardoor er geen neuten nodig zijn). Op de neut zijn paspennen aangebracht die zorgen voor een juiste positionering van de kozijnstijl boven de dorpel. Tussen de kozijnstijl en onderdorpel komt een pakking voor een lucht- en waterdichte aansluiting.

Kwaliteitsbeoordeling
Op dit moment is er nog geen bestaande norm voor PU gelakte composiet materialen. Daarnaast is de gewenste esthetiek van het door BUVA geleverde product vele malen hoger dan welke norm inzake pulltrusie dan ook. BUVA heeft daarom een eigen kwaliteit (beoordeling)norm ontwikkeld, deze norm komt voor uit de bestaande normen NEN-EN 13706 en BRL 0703.

 

 Login

Please login using your credentials recived by email when you register.

I forgot my password | Resend activation e-mail

×