Brugman kozijnen

Het special voor de Nederlandse markt ontwikkelde AD NL systeem maakt indruk door het intelligente concept en de maximale vrijheid van vormgeving. Een Kader voor naar buiten en naar binnen draaiende vleugel, T-stijl voor een mechanische- en lasbare-verbinding, Z-stijl voor lasbare profiel-verbindingen als ook een wisselprofiel om de aanslag te wisselen staan een maximale vrijheid in vormgeving toe.

Gebaseerd op de serie Brügmann AD is het NL systeem met alle AD-profielen compatibel: er bestaat dus een immense keuze aan vleugels, glaslatten en toebehoren. Hier gaan een nieuw ontwikkeld en een al bestaand systeem op in een perfecte vormgeving. Een 5-kamer geometrie, 115mm inbouwdiepte en grote versterkings-kamers geven dit systeem een enorme stabiliteit.

Door de speciale constructie van de ramen en inbraak werend beslag voldoen deze kozijnen aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen en wordt inbreken echt heel moeilijk. Kunststof kozijnen, hebben ‘n lange levensduur, zijn weerbestendig, onderhoudsarm en lak of schilderwerk zijn overbodig. Vervelend geluid blijft buiten en u voelt en u voelt zich binnen behaaglijk en echt thuis.

Kenmerken

  • Veiligheid: Inbraakwerendheid WK2
  • Hoekige “houtlook” vorm. Gebaseerd op de typische Nederlandse bouwstijl.
  • Blinde” ontwatering.
  • Kozijnen leverbaar in talloze UV-bestendige renolite structuurfolie.
  • Bijzonder goede isolatie. U-waarde van 1.3 W/m² K mogelijk. CO2 besparing voor ons leefmilieu.
  • Glassponning mogelijk tot 36mm.
  • Maximale stabiliteit door staal-versterking.
  • kozijnen zijn 100% lood en cadmium vrij en daardoor beter voor ons leef milieu.

Er zijn verschillende soorten profielen.

Vlak profiel:

Het vlakke profiel is de goedkoopste manier. Dit profiel wordt wereldwijd het meeste gebruikte voor kunststof kozijnen. Vroeger was dit het enige kunststof kozijn dat te verkrijgen was, echter tegenwoordig zien we het vlakke profiel in Nederland nog maar weinig in woonhuizen. Het lijkt te weinig op onze oorsprokelijke kozijnen.

Vooral in  bedrijfspanden, woningen met oude kozijnen en chalets  vind je situaties  met vlakke profielen.

Deze kozijnen zijn erg smal zodat vlak profiel goed op de plek van de oude en soms zelfs in plaats van aluminium kozijnen past. Echter wij renoveren deze woningen ook vaak genoeg met verdiepte kozijnen omdat dat technich prima passend te maken is. Natuurlijk kan het vlakke profiel prima bij de meeste woonhuizen toegepast worden. Het voordeel is dat kunststof kozijnen met vlak profiel goedkoper zijn.

Technisch doet het totaal niet onder aan verdiept profiel en het is altijd nog beter dan oude houten kozijnen te blijven oplappen.

Verdiept profile

Kozijnen met verdiepte profielen zijn speciaal voor Nederlandse huizen ontworpen. Ze worden ook wel hollands profiel of hollandprofiel genoemd. De inbouwdiepte van deze kozijnen bedraagt 12 cm. Zo dik zijn de meeste originele houten kozijnen ook. Voor woonhuizen worden kozijnen met verdiept profiel het meeste toegepast. Dit geeft het mooiste resultaat.

Het past het beste bij bijna alle bouwsoorten van huizen en woningen in Nederland en wij zijn dit aangezicht gewend vanwege de forse houten kozijnen die altijd toegepast zijn. Ook bij nieuwbouw wordt vaak voor verdiepte profielen gekozen.

Vaak zet de metselaar het stelkozijn er al in zodat de kozijnen zo vanaf de buitenzijde erin gemonteerd kunnen worden.

 

Alle onze kunststof kozijnen zijn KOMO en SKG gecertificeerd.