Onderhoud kunststof

Kunststof is doorgaans onderhoudsvrij maar in feite enkel onderhoudsvriendelijker. Ook kunststof kan uitdrogen en verkleuren. Regelmatig reinigen verlengt de levensduur. 

 

Het schoonhouden van kunststof kozijnen is erg eenvoudig en door iedereen gemakkelijk te doen. Aan een eenvoudig sopje heeft u genoeg.

  1. Let op gebruik geen schuur, chloor en ammoniak houdende middelen!

Het schoonmaken van kunststof kozijnen is erg eenvoudig. U kunt de kozijnen gewoon wassen met een zachte vochtige spons. Als schoonmaakmiddel kunt u een huishoudelijk middel gebruiken. Dit moet een niet-schurend middel zijn op waterbasis.

Gebruik geen reinigingsmiddelen op basis van o.a. ammoniak en chloorhoudende producten zoals bleekwater.  Als u eens per jaar de kozijnen reinigt met auto of boenwas, voorziet u deze tevens van een beschermende laag.

  • Nooit kozijnen droog reinigen om krassen of schrammen op het oppervlak te voorkomen.
  • Nooit kozijnen reinigen met schuurmiddelen en agressieve stoffen of aromatische oplosmiddelen zoals wasbenzine, aceton, terpentine, petroleum, White-spirit e.d.
  • Kozijnen met een houtnerfstructuur als afwerking mogen niet gereinigd worden met een stoomreiniger. Er blijven er witte vlekken achter, die zeer lastig te verwijderen zijn.

Lastig te reinigen kozijnen kunt u behandelen met professionele producten.

Kozijnen zonder speciale afwerking (dus geen decoroc gecoate of met houtnerf  structuur afgewerkte kozijnen) kunt u langdurig tegen vuil en stof beschermen door deze te behandelen met een Nano technologie. Verkrijgbaar bij JM kozijnen.

Wilt u hier meer informatie over? Stuur dan uw vraag naar info@goedkope-kunststof-kozijnen.nl of neem contact met ons doormiddel van ons contacten formulier.